Wednesday, December 9, 2015

8 грудня 2015 р. в Інформаційному Центрі "Вікно в Америку" Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва відбулась презентація на тему «Новорічні ялинкові прикраси» для вихованців Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій». Працівники відділу познайомили з історією новорічної іграшки, традиціями встановлення новорічної ялинки та особливостями святкування Нового року та Різдва у різних країнах. Цікавим було дізнатись про льодові скульптури, які тепер створюють щозими по всьому світу у великих містах і невеликих селищах і складають з них палац або створюють галерею казкових персонажів. Тепер щороку в січні-лютому жителі Харбіна (Китай) милуються в міських парках складеними з крижаних цеглин величезними будівлями, садами, водоспадами, готичними соборами, різьбленими квітами і драконами.




До уваги слухачів була подана інформація щодо створення новорічної гірлянди. На завершення зустрічі вихованцями реабілітаційного центру було переглянуто мультфільм, що знайомить з традиціями святкування Різдва.

Традиція встановлювати різдвяні ялинки набула широкого вжитку відносно недавно – на початку 19 століття. Спочатку вічнозелені красуні з'явилися в імператорських палацах Франції, Німеччини, Англії, Норвегії, Данії і Росії. Кажуть, що першими Діда Мороза придумали гуни: у них був бог Йерлу, котрий у найперший день року приходив на землю. У цей день потрібно було ставити в будинку ялинку, яка вважалася священним деревом. Цю традицію гуни принесли в Європу.

No comments:

Post a Comment