Friday, July 24, 2015

Клуб винахідника з Анною Возняк, волонтерки Європейської Служби

24 липня 2015 р. відбулося чергове засідання Клубу винахідника, учасниками якого є діти від 7 до 10 років. Цього разу вони мали можливість вивчити особливості звичайної питної води та морської, солоність якої дозволяє утримувати тіло на поверхні. Наприклад, людське тіло утримується водами Мертвого моря, тому торкнутися ногами дна важко.
Діти проводили експерименти з прісною водою та яйцем. У їх розпорядженні були олія, сода, сіль, вода та оцет, а завданням стало зроибити так, щоб яйце піднялось. Спочатку експериментували з цілим яйцем, а потім з розбитим - і лише з часом зрозуміли, що піднятися яйцю до верху допомагає наяність солі у стакані. 
У ході експериментів виявилось, що олія є своєрідним захисним шаром, який стає на перешкоді того, щоб розбите яйце піднялось наверх. 
А ще - вчились робити своєрідні "вулкани" і вивчали їх особливості, логічно мислити і залишати після себе порядок, щоб завтра ті, хто прийде до бібліотеки, навіть не здогадались, що тут робили експерименти, авторами яких були діти. 
Цікаво і пізнавально, коли пізнаємо реальність і практично готуємось до життя. Ось такі заняття винахідників, адже вони самі винайшли причини підняття яйця наверх. Це ніяка не магія, усе можна зробити - і не тільки у бібліотеці, а навіть дома після заняття з друзями.
Чекаємо на нові зустрічі. Дуже скоро ви зможете вже експериментувати з 3D принтером. Можливо, вже через два тижні.













No comments:

Post a Comment