Friday, July 24, 2015

Вінниця прийняла естафету велопробігу незрячих людей

Благодійний велопробіг за участі молоді з вадами зору «Бачу! Можу! Допоможу!» у Вінниці
30 днів, 2000 км, 10 областей
23 липня 2015 р. в Інформаційному Центрі "Вікно в Америку" відбулась прес-конференція, присвячена Благодійному велопробігу за участі незрячих людей. 
Запропонований проект — це тридцятидводенний велопробіг, що має на меті змінити суспільну думку щодо можливостей і потенціалу людей з інвалідністю. Разом зі зрячою людиною спереду та незрячою позаду велосипеда-тандема, ми проїдемо більше 2000 км територією Західної та Центральної України. У ході проекту буде проведено благодійний збір коштів на ремонт, облаштування та створення "Сенсотеки" на базі міської бібліотеки № 18 у м. Львові.
Крім цього, буде діяти адвокасі-кампанія "Бачу! Можу! Допоможу!", яка має на меті допомогти людям з інвалідністю стати «видимими» для громадськості, сприяти соціальній інтеграції незрячих як активних громадян і забезпечувати повагу прав людини незалежно від фізичних можливостей особи. У рамках кампанії, буде проведено ряд заходів, серед яких театральні покази, виставки, концерти, інсталяції, тощо. 
Присвята 
Проект проводиться у вшанування Світлої пам'яті Миколи Пеха, якому належить ідея проведення велопробігу. Він активно працював над її втіленням ще у 2011 – 2012 роках. Микола втратив зір у віці 12 років, проте усе своє життя від вражав людей своєю наполегливістю, активністю, обізнаністю та любов’ю до життя. Більше про Миколу і його початкову ідею можна дізнатись, перейшовши за цим посиланням.


No comments:

Post a Comment