Saturday, July 18, 2015

Благодійний велопробіг за участі молоді з вадами зору

Благодійний велопробіг за участі молоді з вадами зору «Бачу! Можу! Допоможу!» у Вінниці

Початок: 04 липня 2015 року – 5 серпня 2015 року

У Вінниці 22-24 липня! 22 урочиста зустріч у передмісті, 23 - прес-конференція та ознайомлення із містом! приєднуємось, активна участь буде для учасників приємною!

Проблема
Люди з вадами зору в Україні щодня стикаються з численними труднощами, змагаючись за гідне життя. Вони зазнають дискримінації в непристосованих магазинах, громадському транспорті, на вулицях і в державних установах. Незрячі мають обмежені можливості освіти, як наслідок - проблеми з працевлаштуванням. Все це призводить до загального виключення людей з вадами зору з життя українського суспільства і спричиняє ізоляцію незрячих у їхніх домівках, несприйняття з боку громадськості. В результаті, сформувалось хибне уявлення про обмеження та потенціал людей із обмеженими можливостями, зокрема людей із вадами зору. 
Із вказаних причин, члени громадських організацій «Інститут українських студій» і «Львівська академія прав людини імені Святого Івана Боско» розробили проект, спрямований на сприяння соціальним перетворенням і соціальній інтеграції людей з вадами зору. Мета проекту – показати, що незрячі є рівноправними членами українського суспільства. У результаті, на базі бібліотеки №18 міста Львова, ми створимо і облаштуємо «Сенсотеку» - громадський простір спеціально розроблений для спільного відпочинку, дозвілля та неформальної освіти зрячої і незрячої молоді. 

Як ми вирішуємо цю проблему:

Запропонований проект — це тридцятидводенний велопробіг, що має на меті змінити суспільну думку щодо можливостей і потенціалу людей з інвалідністю. Разом зі зрячою людиною спереду та незрячою позаду велосипеда-тандема, ми проїдемо більше 2000 км територією Західної та Центральної України. У ході проекту буде проведено благодійний збір коштів на ремонт, облаштування та створення "Сенсотеки" на базі міської бібліотеки № 18 у м. Львові.

Крім цього, буде діяти адвокасі-кампанія "Бачу! Можу! Допоможу!", яка має на меті допомогти людям з інвалідністю стати «видимими» для громадськості, сприяти соціальній інтеграції незрячих як активних громадян і забезпечувати повагу прав людини незалежно від фізичних можливостей особи. У рамках кампанії, буде проведено ряд заходів, серед яких театральні покази, виставки, концерти, інсталяції, тощо. 

Присвята 
Проект проводиться у вшанування Світлої пам'яті Миколи Пеха, якому належить ідея проведення велопробігу. Він активно працював над її втіленням ще у 2011 – 2012 роках. Микола втратив зір у віці 12 років, проте усе своє життя від вражав людей своєю наполегливістю, активністю, обізнаністю та любов’ю до життя. Більше про Миколу і його початкову ідею можна дізнатись, перейшовши за цим посиланням.

Цілі проекту:
– посилити соціальні перетворення в суспільстві так, щоб забезпечити людям з вадами зору рівність, повну залученість у громадське життя і дозвілля, доступність товарів і послуг;
– привернути увагу громадськості до потреби створення необхідних умов для соціальної інтеграції людей із вадами зору у всіх сферах життя країни;
– розширити можливості людей із вадами зору та показати позитивний приклад повноцінного життя, незважаючи на обмежені фізичні можливості;
– популяризувати здоровий спосіб життя, зокрема спорт і спортивний туризм серед українців;
– створити можливості для доступу до історичних пам'яток для людей із обмеженими можливостями та популяризувати туризм в Україні;
– збільшити обізнаність суспільства щодо питань корпоративної соціальної відповідальності, зібравши кошти на закупівлю необхідного обладнання і на загальне переоблаштування бібліотеки №18 міста Львова в «Сенсотеку» - громадський простір, спроектований для спільного відпочинку і неформальної освіти зрячої і незрячої молоді.
Організатори 
ЛММГО «Інститут українських студій»
ГО «Львівська академія прав людини імені Святого Івана Боско»

Наш досвід

У 2006 році громадська організація «Інститут Українських Студій» організувала Всеукраїнський Благодійний Марафон «Пробіг заради дітей» – перший і єдиний проект такого типу в Україні. Завдяки марафону вдалось зібрати близько $50 000. Його метою було підвищення обізнаності суспільства з соціальною корпоративною відповідальністю, шляхом збору коштів для допомоги обласному і міському пологовим будинкам м. Львова у підтриманні недоношених дітей.

За 41 день (з 11 квітня до 21 травня 2006 року) Андрій Максимович зі своєю командою перетнув територію України від кордону з Росією в Луганській області до кордону з Польщею у Львівській області. Під час марафону відбулось понад 40 прес-конференцій і зустрічей з громадами, на яких організатори розповідали про питання соціальної і корпоративної відповідальності. У 2008 році проект було зараховано до Кращих Національних Практик Молодіжної Політики в Україні.

Наш Маршрут

Маршрут Благодійного велопробігу пролягає територією Західної і Центральної України, протяжність маршруту – понад 2000 км.

Нас підтримують:
Посольство США в Україні

No comments:

Post a Comment