Wednesday, July 9, 2014

Новий проект "Рівні можливості" для людей з особливими потребами



На Вінниччині розпочинається проект для журналістів із обмеженими можливостями

На Вінниччині стартував проект «Рівні можливості: журналістика для всіх!». Координатори проекту поставили за мету долучити людей із особливими потребами до журналістики.
Подробицями із кореспондентом Укрінформу поділилась координатор проекту Дарина Тихонова.
«У Вінницькій області проживає понад 32 000 людей з інвалідністю, з них більше 2000 - люди на візках. Перебуваючи вдома, люди із обмеженими фізичними можливостями не отримують необхідних знань, умінь та навичок, які сприяють самореалізації та самовдосконаленню в подальшому житті, особливо це стосується сільської місцевості. Крім того, вони мають низький рівень соціалізації. Тому існує потреба у сприянні незалежному та успішному способу життя людей з інвалідністю, позиціюванню людей з особливими потребами в ролі активних суб`єктів на ринку праці. Сучасний рівень розвитку технологій дозволяє людям з інвалідністю бути фактично повноцінними журналістами, так як навіть здорові журналісти більшу частину інформації, яку використовують в роботі, збирають з допомогою Інтернету і телефону», - певна Д. Тихонова.
Учасників проекту відбиратимуть на конкурсній основі. Допомагатимуть у відборі партнери проекту – громадська організація людей із обмеженими можливостями «Гармонія» і Вінницький міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів «Поділля». Серед 20 учасників проведуть тренінги досвідчені журналісти із провідних он-лайн та друкованих видань. Теорія і практика поєднуватимуться: журналісти-початківці публікуватимуть свої доробки на медіа-сайтах.
Проектом також передбачено розробку методичного посібника для людей із інвалідністю з основ журналістської діяльності. Найактивніших учасників проекту працевлаштують у редакціях-партнерах проекту. Спробувати себе у ролі фрілансерів у інших регіональних виданнях зможуть усі. «Інтернет-простір не обмежує. Відтак, як є бажання і натхнення можна «завоювати» словом і весь світ!», - певна Д. Тихонова.
Проект триватиме із 21 липня по 22 жовтня. Участь - безкоштовна. Також організатори забезпечують усіх учасників харчуванням, та компенсують витрати на проїзд і проживання у місті Вінниці для учасників із районів.
Довідково. Проект «Рівні можливості: журналістика для всіх!» здійснено за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.
Наталія Журбенко, ВІННИЦЯ. 9 липня 2014 року

No comments:

Post a Comment