Friday, September 25, 2015

Зустріч з видатним американським журналістом

Запрошуємо на зустріч з неординарною людиною

30 вересня о 12.00 – Інформаційний Центр «Вікно в Америку»
Зустріч з видатним американським журналістом

Білл Ремпель є ветераном-репортером журналі́стських розслі́дувань, редактором, який спеціалізується на зарубіжних і національних проектах.
Під час 36-річної кар'єри в «Los Angeles Times», він створював революційні, прогресивні та інноваційні доповіді з тем: безпека нафтових танкерів до початку катастрофи танкера Exxon Valdez, загроза Аль-Каїди до 11 вересня 2011 року. Його дослідницька робота на корумпований режим Фердинанда і Імельда Маркос призвела до розкриття щоденників Маркос і призвела до висвітлення цієї теми у його першій книзі «Delusions of a Dictator for Little, Brown and Company» (1993). Книга була перероблена і перевидана в 2013 році у форматі електронної книги «Щоденник диктатора Фердинанда і Імельда: Останні дні Камелота».
Серед інших міжнародних історій, він є співавтором ексклюзивних репортажів, що вміщують детальну інформацію про секретну американську зброю, яка має безпосередній зв'язок із Іраном; про відстеження тон вибухівки, провезеної контрабандою в терористичні табори Лівії, виключення ембаргних ядерних технологій з Південної Африки та документування продажу та оренди українських військових вантажних літаків колумбійським наркобаронам.
Остання книга Білла Ремпеля в твердій палітурці - «За столом Диявола».
Його розповіді надихнули законодавство щодо захисту прав споживачів. Він був співавтором ряду реформ, впорядкованих у державних судах у штаті Невада (2006 р.). 
У 1990-і роки він розвіяв пересуди навколо історій про Білла Клінтона в Арканзасі і фінансові суперечки навколо президентської кампанії Клінтона-Гора. У 2000 році його звітності в Техасі документально, як злочинці та інші некваліфіковані заявники отримали дозволи носити вогнепальну зброю згідно з законом, підписаним тодішнім Gov. Джордж Буш.
Ремпель народився в Палмер, щтат Аляска, онук піонерів і поселенців Долини Матануска. Будучи ще хлопчиком, він переїхав з батьками до Каліфорнії, де він пізніше навчався у Пеппердін коледжі, отримавши стипендію з журналістики. Його першим відділом новин після закінчення був у Коплі, що належить «South Bay Daily Breeze», де він став помічником редактора місто.
Довідка: Журналі́стське розслі́дування — ексклюзивний журналістський матеріал на суспільно важливу тему, при цьому існують особи або структури, які намагаються приховати інформацію стосовно цієї теми. Публікації матеріалу передує ретельна перевірка. Журналістське розслідування полягає у здобуванні і використанні незалежних джерел інформації, а також використанні методів, аналогічних тим, які використовуються установами з слідчими повноваженнями.

No comments:

Post a Comment