Thursday, December 18, 2014

Зустріч з вихованцями Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями „Обрій"

16 грудня 2014 р. в Інформаційному Центрі «Вікно в Америку» відбулась зустріч з вихованцями Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями „Обрій". Темою обговорення стали зимові Олімпійські види спорту та зимові свята. З короткої презентації присутні дізнались про такі види спорту як біатлон, санні види спорту, фрістайл, могул, лижний спорт, лижні перегони, ковзанярський спорт, шорт-трек, стрибки з трампліна, гірськолижний спорт, сноубордінг, бобслей, скелетон, фігурне катання, хокей з шайбою, хокей з м'ячем, керлінг, тощо. 
Продовженням презентації стало знайомство з святами, які святкується в усьому світі взимку, зокрема про традиції святкування Дня св. Миколая. Завершенням зустрічі стало виконання пісні «Ой хто-хто Миколая любить». Це старовинний кант, популярна українська колядка про Святого Миколая. «Ой, хто, хто Миколая любить» — старовинний кант, популярна українська колядка про Святого Миколая.
Традиція присвячення колядки певному святому відома як в Україні, так і у її західних сусідів. Зокрема у Словаччині поширене колядування не тільки на Святвечір, Новий рік і Свято Трьох королів, коли виконуються відповідно щедровечірні (štědrovečerni), новорічні (novoročni) і trikrálové колядки, але й у дні св. Миколая (mikulašské) і св. Стефана (štěpánské). Кант «Ой, хто, хто Миколая любить» виконується у храмах Сербії і Чорногорії на свято Святого Миколая.

No comments:

Post a Comment