Thursday, November 28, 2013

Вінничани із обмеженими можливостями отримали доступ до бібліотечного "Вікна в Америку"

Наталія Журбенко, ВІННИЦЯ. 27 листопада 2013 року.
2013.11.28 10:15
 
 Доступ у найбільшу книгозбірню Вінниччини - бібліотеку ім. К.А. Тімірязєва отримали люди на інвалідних візках. У філіалі по вулиці Соборній, 72 встановлено конструкцію-підйомник, і особливі відвідувачі вже можуть самостійно піднятися на другий поверх, де розташовано зал іноземної літератури та американський інформаційний центр "Вікно в Америку".

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла директор бібліотеки Наталія Морозова.

"Понад 10 років тому в Україні розпочалась гарна співпраця між Посольством США в Україні і бібліотеками. Спочатку це були центри вивчення мови, які відкрили в усіх бібліотеках і називались вони "Вікно в Америку". Минулоріч наші партнери запропонували написати проект, який би безпосередньо не торкався бібліотечних справ, але був пов'язаний із ними. Оскільки ми співпрацюємо із громадськими організаціями "Обрій" і "Гармонія", які об'єднують людей із обмеженими фізичними можливостями - вибір проекту по встановленню підйомника був очевидним. Адже донедавна візочників до нас заносили на руках, бо не було іншої можливості піднятись", - поділилась історією проекту Н. Морозова.

На закупівлю необхідного обладнання, згідно умов конкурсу для публічних бібліотек "Нові обрії: розширення мережі користувачів", Посольством була надана підтримка - 10 тисяч доларів. Але, за словами керівника бібліотеки, це була лише половина потрібної суми. Адже платформу слід було розмитнити, встановити, отримати пусконалагоджувальні дозволи. Тому з обласного бюджету було дофінансовано ще 96,8 тисяч гривень. "Зараз залишилось для цієї платформи доробити пандус на вході і систему кнопкового сповіщення, щоб бібліотекарі допомагали людині на візку відкрити вхідні двері", - додала Н. Морозова.

Вишукуватимуться кошти і для облаштування туалетної кімнати.

No comments:

Post a Comment