Tuesday, February 22, 2011

Presidents' Day or Washington's Birthday?


Washington's Birthday is a federal holiday held on the third Monday of February. It originally honored the life and work of George Washington, the first president of the United States. Now, other presidents are also honored on this day, which is why it is often known as Presidents' Day.

У Сполучених Штатах святкують День президентів
Американці сьогодні вшановують пам’ять двох видатних лідерів країни - Джорджа Вашингтона та Абрагама Лінкольна.
Державне свято засновано у 1968 році резолюцією Конгресу про відзначення дня народження першого президента США Джорджа Вашингтона кожного року у третій понеділок лютого.
16-ий президент США Абрагам Лінкольн також народився у лютому, отож американці, як правило, вшановують у цей день пам’ять обох лідерів. Дехто навіть вважає, що цей день присвячений посаді президента США і слід відзначати усіх колишніх президентів країни.  
Для багатьох американців це вихідний з праці день. Державні установи і чимало шкіл у країні закриті.
День народження Вашингтона, який припадає на 22-ге лютого, країна святкувала задовго до оголошення його державним святом. Перше офіційне святкування відбулося у 1885 році.

Американці у багатьох штатах також святкували день народження президента Лінкольна (12-го лютого), який загинув від кулі вбивці через кілька днів після закінчення Громадянської війни у 1865 році.


No comments:

Post a Comment