Monday, October 10, 2011

Міжвідомча конференція агенцій США

6-7 жовтня 2011 року в Києві відбулась Міжвідомча конференція агенцій США, які займаються програмами з викладання та вивчення англійської мови в Україні. Метою конференції є інформування американських та українських партнерів, що беруть участь в програмах з викладання та вивчення англійської мови, про відповідні ініціативи та проекти в Україні та всьому світі, а також координація зусиль для забезпечення більш ефективного викладання та вивчення англійської мови. 

До участі в конференції запрошені представники Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, методисти з різних областей України, вчителі англійської мови-випускники американських програм, викладачі вищих навчальних закладів, волонтери Корпусу Миру, представники видавництв та засобів масової інформації, а також деякі керівники Інформаційних Центрів “Вікно в Америку”. 
6 жовтня учасники конференції відвідали низку презентацій від американських урядових установ, українських освітян, які зацікавлені в питанні викладання англійської мови в українських навчальних закладах, відповідних посадових осіб та ключових зацікавлених сторін з недержавного сектору щодо програм з англійської мови в Україні та усьому світі. Презентації були розділені на 5 основних тематичних напрямків, присвячених дистанційному навчанню, дистанційному підвищенню кваліфікації вчителів, навчанню студентів вищих навчальних закладів, підвищенню кваліфікації вчителів та навчальним матеріалам. 
У складі робочої групи з питань вивчення англійської мови у центрах на одній з таких презентацій, яку очолювала Валентина Пашкова - директор Центру інформаційних ресурсів Посольства США в Україні, президент Української бібліотечної асоціації,  виступила і керівник Інформаційного Центру “Вікно в Америку”, що діє при Вінницькій ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва, Юлія Кашпрук, провідний бібліограф відділу літератури іноземними мовами. Вона виступила з презентацію “Rosetta Stone at Information Centers “Window on America”, інформуючи про ефективність використання даної інтерактивної мультимедійної навчальної програми у бібліотеці як соціокультурному та інформаційному центрі. 

No comments:

Post a Comment