Tuesday, October 25, 2011

Оголошено переможців конкурсу журналістських розслідувань для молодих журналістів

/http://ukrainian.ukraine.usembassy.gov/uk/investjourn-winners.html/
Прес-реліз "Української правди"
Імена переможців першого щорічного Конкурсу журналістських розслідувань для молодих журналістів, проведенного Посольством Сполучених Штатів Америки в Україні та «Українською правдою», було оголошено заступником голови американської дипломатичної місії Еріком Шульцом на гала-події з церемоніями нагородження в рамках Всесвітньої конференції з розслідувальної журналістики у Києві 15 жовтня 2011 року.
Конкурс був відкритий для молодих журналістів, студентів журналістики та інших, зацікавлених у журналістській кар’єрі, віком від 18 до 25 років.  Конкурсанти подали короткі статті на власні теми, розкриваючи які, вони демонстрували навички розслідувального репортажу.  На конкурс приймалися оригінальні неопубліковані репортажі, а також свіжі опубліковані матеріали (за 2011 рік).
Переможець конкурсу, Азад Сафаров із розслідуванням "Країна психів", отримав можливість здійснити коротку подорож до Вашингтону, Філадельфії і Нью-Йорка для ознайомлення з американським досвідом у журналістиці і тренінгу.  Другий призер, Максим Савчук з роботою "Як дурять на оренді кімнат у гуртожитках", отримав планшетний комп’ютер Apple iPad та цифровий дзеркальний фотоапарат Canon.  Третій приз отримала робота "Завидна колекція безхатнього генерала" Олега Василевського, автора нагороджено Apple iPad.  Усі три роботи-переможців будуть опубліковані «Українською правдою» та представлені на вебсайті Посольства США в Україні і на сторінці Посольства у Facebook.
Журі конкурсу, до якого входили відомі журналісти, редактори, медіа-експерти, юристи та державні діячі з журналістським досвідом, склало рейтинг поданих робіт на основі якості написання матеріалу, новинної вартісності та рівня розслідувальницьких умінь.  Остаточний вибір трьох призерів був здійснений Посольством США у консультації з «Українською правдою» на основі оцінок журі.
Склад журі:
Олена Бондаренко, народний депутат України, Партія регіонів, у минулому керівник пресс-служби Бориса Колесникова як голови Донецької організації Партії регіонів, телевізійний журналіст у Донецьку
Ірина Геращенко, народний депутат України, партія «Наша Україна», у минуломк керівник пресс-служби президента Віктора Ющенко, директор інформагентства УНІАН, журналіст і ведуча телеканалу «Інтер»
Катя Горчинська, заступник головного редактора газети «Kyiv Post»
Олександр Ільченко, корреспондент газети «Сегодня»
Іванна Коберник, донедавна керівник пресс-служби Арсенія Яценюка і «Фронту змін», у минулому журналіст і ведуча телеканалу ICTV
Сергій Лещенко, заступник головного редактора «Української правди»
Мустава Найєм, корреспондент «Української правди», у минулому – журналіст ток-шоу «Шустер Live», газети «Коммерсант-Україна»
Сергій Рахманін, оргядач і політичний редактор газети «Дзеркало тижня»
Костянтин Стогній, ведучий телеканалу ICTV, у минулому керівник прес-служби Міністерства внутрішніх справ, радник міністра
Віталій Сич, головний редактор журналу «Кореспондент»
Єгор Соболєв, керівник агентства журналістських розслідувань «Свідомо», у минулому журналіст і ведучий 5-го каналу
Тетяна Чорновіл, коеспондент інтернер-видання «Левый берег», раніше – «Обозреватель».

No comments:

Post a Comment